Граѓански вести

Здружението за јакнење и организирање на ромската заедница „Романо Авази“, по повод 8-ми април, Меѓународниот ден на Ромите, организираше протестен марш со наслов „Марш на гордоста и достоинството“.

СКУП Македонија објавува повик до сите заинтересирани новинари да аплицираат за Фондот за истражувачки стории, со предлог идеи за стории кои на каков било начин ги третираат прашањата поврзани со корупцијата на национално и локално ниво.

Популарниот балкански бенд „Дубиоза колектив“, во знак на поддршка на студентите во Македонија, одржа концерт на платото пред УКИМ.
На видеото во продолжение може да видите дел од атмосферата за време на настапот на гостите од Сараево.

Ученици и наставници од сите средни училишта во земјата, најдоцна до 27 февруари 2015 г., може учествуваат на конкурсот за мултимедијални продукти на тема „Мулти-виа-медиа: Како го градиме соживотот во училиштата“.

Генерално собрание на ОН во 1999 година го востанови 12 август како Меѓународен ден на младите, посветен на младинските прашања и афирмирање на потенцијалот на младите како партнери во глобалното општество.

logo4

Актив.мк е Интернет платформа посветена на зајакнување на соработката меѓу граѓанските организации од областа на човековите права и медиумите, со цел да се олесни меѓусебната размена на информации меѓу двата сектора и да се придонесе кон унапредување на човековите права и слободата на изразување.

 

Повеќе

© 2018 Aktiv.mk. All Rights Reserved.