Граѓански вести

Македонија воведува хемиска кастрација за педофилите

Минимална затворска казна од 12 години, предвиден доживотен затвор за тешки облици на сексуална злоупотреба, задолжителна хемиска кастрација за повратници, но и намалување на казната за педофилите кои ќе се согласат да ја примаат терапијата се измените кои завчера ги усвои Владата на редовна седница.

Целата содржина може да ја прочитате на следниов линк: http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=F69F151AE042F746888EF3BED1692B05

Проектот „Попреченоста е прашање на перцепција“, го спроведуваат Институтот за медиуми и различности од Лондон, Македонскиот институт за медиуми и Националниот совет на инвалидските организации на Македонија.

Проектот е финансиран од Европската Унија, преку Европскиот инструментот за демократија и човекови права (ЕИДХР).

euflagEUsoTEBE2

 

 

 

Оваа веб-страница е изработена со поддршка од Европската Унија. Содржината на оваа веб-страница е одговорност единствено на Институтот за медиуми и различности од Лондон и на никаков начин не ги одразува гледиштата на Европската Унија.

© 2018 Aktiv.mk. All Rights Reserved.