Граѓански вести

Малала Јусафзаи: Ако удриш Талибанец, тогаш нема никаква разлика меѓу тебе и Талибанецот

 Шеснаесетгодишната Малала Јусафзаи од Пакистан е активистка за женски права чија приказна го обиколи целиот свет. Таа им се спротивставила на Талибанците во својот дом во Пакистан поради што беше застрелана во главата. Малала е поборник за образованието на девојчињата во Пакистан, нешто што му пречело на талибанскиот режим.

Слушнете ја нејзината инспиративна приказна во емисијата на Џон Стујарт.

Проектот „Попреченоста е прашање на перцепција“, го спроведуваат Институтот за медиуми и различности од Лондон, Македонскиот институт за медиуми и Националниот совет на инвалидските организации на Македонија.

Проектот е финансиран од Европската Унија, преку Европскиот инструментот за демократија и човекови права (ЕИДХР).

euflagEUsoTEBE2

 

 

 

Оваа веб-страница е изработена со поддршка од Европската Унија. Содржината на оваа веб-страница е одговорност единствено на Институтот за медиуми и различности од Лондон и на никаков начин не ги одразува гледиштата на Европската Унија.

© 2018 Aktiv.mk. All Rights Reserved.