Граѓански вести

И покрај заканите, Ромите маршираа и ги предадоа своите барања до Владата

Здружението за јакнење и организирање на ромската заедница „Романо Авази“, по повод 8-ми април, Меѓународниот ден на Ромите, организираше протестен марш со наслов „Марш на гордоста и достоинството“.

СКУП Македонија објавува повик до сите заинтересирани новинари да аплицираат за Фондот за истражувачки стории, со предлог идеи за стории кои на каков било начин ги третираат прашањата поврзани со корупцијата на национално и локално ниво.

Популарниот балкански бенд „Дубиоза колектив“, во знак на поддршка на студентите во Македонија, одржа концерт на платото пред УКИМ.
На видеото во продолжение може да видите дел од атмосферата за време на настапот на гостите од Сараево.

Ученици и наставници од сите средни училишта во земјата, најдоцна до 27 февруари 2015 г., може учествуваат на конкурсот за мултимедијални продукти на тема „Мулти-виа-медиа: Како го градиме соживотот во училиштата“.

Генерално собрание на ОН во 1999 година го востанови 12 август како Меѓународен ден на младите, посветен на младинските прашања и афирмирање на потенцијалот на младите како партнери во глобалното општество.

Проектот „Попреченоста е прашање на перцепција“, го спроведуваат Институтот за медиуми и различности од Лондон, Македонскиот институт за медиуми и Националниот совет на инвалидските организации на Македонија.

Проектот е финансиран од Европската Унија, преку Европскиот инструментот за демократија и човекови права (ЕИДХР).

euflagEUsoTEBE2

 

 

 

Оваа веб-страница е изработена со поддршка од Европската Унија. Содржината на оваа веб-страница е одговорност единствено на Институтот за медиуми и различности од Лондон и на никаков начин не ги одразува гледиштата на Европската Унија.

© 2018 Aktiv.mk. All Rights Reserved.